perjantai 12. tammikuuta 2018

Turvakypärä

Ratsastusharrastukseen on olemassa halpa henkivakuutus. Kypärä.

Kypärä on myös suomalaisilla ratsastajilla, niinkuin monilla muillakin harrastajilla välttämätön ja usein ensimmäinen varuste, joka hankitaan.

Kilpaillessa alaikäisen on aina käytettävä hyväksyttyä turvakypärää. Lajikohtaisesti aikuiset saavat käyttää muunneltua kypärää, tai muuta päähinettä kuten knallia/silinteriä.

Ratsastuskypäriä on paljon eri mallisia, värisiä, merkkisiä, eri tarkoituksiin, lipattomia, aurinkolipallisia jne. Jokaiselle löytyy varmasti hyvä käyttöön ja budjettiin sopiva. Hinnat uusilla kypärillä alan liikkeissä alkaen 30€. Hyviä kypäriä saa siis alle satasella!

On syytä vaihtaa kypärä uuteen, jos on tippunut hevosen selästä kolauttaen päätään, tai se natisee sitä puristaessa. Käytettyä kypärää ei näistä syistä kannata ostaa tai myydä eteenpäin, se on turvallisuusriski.

Nykyään moni vaihtaa ehjänkin vanhan kypärän uudistuneiden standardien mukaiseen kestävään kypärään. Ne kestävät enemmän kovia mistä tahansa suunnasta tulevia iskuja, aiempaa suuremmalla alueella. Kestävä pinta myös teräviä objekteja vastaan. Ei häiritse kuulo- tai näkökenttää, eikä useissa kypärissä olevien säätömahdollisuuksien ansiosta liiku ratsastajan päässä.

Turvallisia hevospäiviä
-Heppanurkkaus🐎

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset palautteet ovat toivottuja, oli ne "negatiivisiä", eli rakentavia tai positiivisiä. Niiden avulla saadaan rakennettua mieletön blogi! Muistetaanhan kuitenkin kaunis käytös niitä rakentaviakin kirjoitelessa! :)


psst.. Muistithan rastittaa postauksen alta..?