lauantai 6. tammikuuta 2018

Lämmin pukeutuminen

Joka vuosi talvi yllättää niin autoilijat, kuin muutkin. Lauha sää alkaa kiristyä pakkaseksi ja jokaista nenänpäätä kipristää. Vai onko tänä vuonna hevosihmiset ikihyvikseen lämpimiä?

Kerrospukeutuminen on valttikortti. Kuumuuden iskiessä saa kätevästi päällimmaistä kerrosta riisuttua. Maneesissa ratsastaessa riittää vähempi pukeutuminen, mutta ulkoilmaan kannattaa pukea oikeasti lämpimästi.

Alimmainen kerros, eli alusvaatteet, on hyvin tärkeä osa pukeutumista varsinkin urheillessa, kesällä ja talvella. Hiertämättömät alushousut on mukavuuden vakaa pohja, ja naisilla oikealla tavalla tukevat urheiluliivit on paras vaihtoehto.

Alusvaatteiden päälle voi pukea kerraston. Niitä valmistetaan mm. merinovillasta, fleecestä ja polartec-kankaasta. Jokaiselle löytyy varmasti miellyttävä materiaali. Jalkaan alimmaiseksi paikoillaan pysyvät sukat. Tekniset sukat hengittävät ja vähentävät jalkapohjan hikoilua. Päälle kengästä riippuen villasukat.

Päällimmäiseen kerrokseen tietysti toppavaatetta. Yhtenäinen toppahaalari estää lumen valumista lahkeisiin. Kypärän alle suosittelen puettavan kypärämyssyn ja kaulaan vielä tuubihuivi. Kun kypärä ei ole päässä, kypärämyssyn päälle saa kätevästi pipon. Jalkoihin mielellään talvikäyttöön suunnatut ratsastuskengät. Mahdollisesti kengässä oleva metallinen turvakärki jäädyttää varpaat metallijalustimessa, joten kannattaa valita turvakärjetön talvikenkä, tai muoviset/puiset jalustimet. Käteen vielä lämpimät talvihanskat joissa on riittävä pito.

Jos hevosella on klippaamaton talvikarva, se yleensä pärjää. Klipatuille ja tietynrotuisille siroille hevosille suositellaan käytettävän ratsastusloimea. (suosittuja mm. "enkkuviltit") Muistetaan, ettei yhdellekään hevoselle saa tarjota pakkasella kylmää vettä.

Lämpimiä hevospäiviä❄️
-Heppanurkkaus🐎

2 kommenttia:

 1. Vau, hienoa! Löysin blogin jalustin.netistä, ja yllätyin positiivisesti. Odotan innolla uusia postauksia. Menestyksekästä vuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa! Kiva jos tykkäät. Sinulle myös mahtavaa alkanutta vuotta.
   -Heppanurkkaus

   Poista

Asialliset palautteet ovat toivottuja, oli ne "negatiivisiä", eli rakentavia tai positiivisiä. Niiden avulla saadaan rakennettua mieletön blogi! Muistetaanhan kuitenkin kaunis käytös niitä rakentaviakin kirjoitelessa! :)


psst.. Muistithan rastittaa postauksen alta..?